В Благоевград скокът на имотите е с близо 30% само

...
В Благоевград скокът на имотите е с близо 30% само
Коментари Харесай

Строители спряха продажбите на жилища

В Благоевград скокът на парцелите е с близо 30% единствено последните 3-4 месеца. Въпреки това търсенето е огромно, а обяснението на брокерите е, че хората купуват, тъй като се тормозят спестените им пари да не бъдат обезценени от растящата инфлация.
 
„ Последните седмици има взрив н в търсенето на жилища в Благоевград – главно дребни – до 60 квадратни метра “, изяснява брокерът Паулина Чукарска пред Българска национална телевизия.

От един месец толкоз са се вдигнали продажбите, тъй като хората са полудели, че няма какво да вършат парите им в банките и се усилва инфлацията с всеки минал ден и просто се сбъркваме от огледи и пазаруване на жилища, споделя тя. Купуват се жилища до 60 000 - 65 000 евро. Имотите на цени към 100 000 евро обаче не се търсят.

Българи се отхвърлят от брокери и купуват сами жилище

Заради огромното търсене парцелите на пазара понижават, а строителите всеобщо стопират продажбите в очакване на по-високи цени. Тук идват повече хора от селата, с цел да си влагат парите, регистрира още брокерът.
 istock istock
В Банско търсенето на парцели също се е нараснало. Очакванията на брокерите са поради военния спор в Украйна и поскъпналите строителни материали цените на парцелите да продължат да порастват.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР