В Благоевград се очертават два частични избора за кмет в

...
В Благоевград се очертават два частични избора за кмет в
Коментари Харесай

Благоевградско село ще избира кмет на 27 юни

В Благоевград се обрисуват два частични избора за кмет в края на юни, съобщи БНР. Освен за кметския стол в регионалния център, жителите на село Церово ще би трябвало да избират нов властник, защото кметът Лефтер Едипов умря преди месец.

С президенски декрет 27 юни беше разгласен като дата за осъществяване на частичния избор за кмет на Благоевград, откакто пълномощията на Румен Томов бяха прекъснати предстрочно.

Без властник остана и село Церово, чийто кмет Лефтер Едипов умря през месец март. ЦИК бе известена по надлежния за обстановката с публично съобщение от Общинската изборна комисия, която пък изчака провеждането на изключителна сесия. Ако в границите на идната седмица Централната изборна комисия придвижи предлагането за осъществяване на частичния избор до Президентството и указът бъде публикуван в двуседмичен период, изборите за кмет на Благоевград и на село Церово могат да бъдат на една и съща дата, разясняват локални адвокати с опит в изборния развой.

Известни са към този момент и някои от имената на претендентите за кмет на Благоевград.

Българска социалистическа партия заложи още веднъж на досегашния кмет Румен Томов, който и този път ще влезе в конкуренцията като самостоятелен.,„ ИТН “ залага на регионалния си координатор и досегашен народен представител адв. Илко Стоянов, а ГЕРБ издига началника на Регионалното ръководство по обучение Ивайло Златанов.

Днес регионалният шеф Бисер Михайлов привиква съвещания за състава на новата Районна изборна комисия, която би трябвало да приготви и организира парламентарните избори на 11 юли. В 19-членния ѝ състав 5 мандата получава коалиция ГЕРБ-СДС, 4 ще бъдат представителите на „ ИТН “, трима на Българска социалистическа партия, по двама членове в РИК ще имат Движение за права и свободи и Демократична България и един - Изправи се! Мутри вън “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР