В Благоевград Общинският съвет прие план-програма за преминаване на едносменен

...
В Благоевград Общинският съвет прие план-програма за преминаване на едносменен
Коментари Харесай

Учениците в Благоевград ще учат в една смяна

В Благоевград Общинският съвет одобри план-програма за прекосяване на едносменен режим на образование, каквито са условията на МОН. Предвижда се в съвсем всички учебни заведения в града да се изградят и нови етажи, с цел да може да се усилят класните стаи. Освен това ще се понижи и приемът на учениците.

С повече информация - вижте директното включване на Ирина Николова, която е в едно от учебните заведения, където материалната база дефицита.

Благоевград

Само 10 от общо 17 учебни заведения в Благоевград няма да могат да преминат на едносменен режим в периода, който е очакван от МОН. В учебните заведения в общината се образоват над 8 600 възпитаници.

Най-сериозен е казусът по отношение на математическата и езиковата гимназия в града, които се обитават в една постройка. Там би трябвало да бъде построено ново крило, споделиха от общината.

От районното ръководство на образованието обясниха, че в града има задоволително бази и че измененията ще бъдат направени по най-хубавият метод, както за учебните заведения, по този начин и за учениците.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР