В Благоевград, който е общински център с богата история, но

...
В Благоевград, който е общински център с богата история, но
Коментари Харесай

Кой ще спечели изборите в Благоевград?

В Благоевград, който е общински център с богата история, само че към този момент не подобен привлекателен център за младежите, както бе преди време, за кметското място ще се борят 12 претенденти. На тези локални избори ще бъде определен 43-тия кмет на града. В конкуренцията влиза досегашният градоначалник Атанас Камбитов, който ще се впусне в конкуренцията за трети път. Той е повдигнат от ГЕРБ. От най-голямата опозиционна партия, коалиция " Българска социалистическа партия за България ", са подкрепили самостоятелния Румен Томов, който до този миг не се е занимавал с политика. Останалите претенденти са Росен Георгиев (НФСБ), който бе до скоро кмет на с. Дъбрава от ГЕРБ, Илия Илиев ( " Свобода " ), Валери Смиленов ( " Нова опция " ), Иван Ризов (ВМРО-БНД), Албина Анева - Томова (МИР), Росен Христов (НДСВ), Атанас Киряков (Движение " ЗАЕДНО за смяна " ), Людмила Александрова Костадинова (РЗС), Калоян Томов Ханджийски ( " Демократична България - Обединение " ( " ДА България ", ДСБ, Зелено движение), Андон Тодоров (партия на Зелените (Воля) ".

И тук борбата се обрисува като прекомерно оспорвана. Кандидатът на ГЕРБ Атанас Камбитов и самостоятелният Румен Томов, подсилен от Българска социалистическа партия, съгласно социологическите организации към този момент печелят повече гласоизбиратели и е прекомерно допустимо да се явят на балотаж. Те са следвани от Иван Ризов от Вътрешна македонска революционна организация и Росен Георгиев от НФСБ. Балотажът е евентуален, защото, в случай че се стигне до втори тур, е допустимо да бъде направена необятна коалиция против Камбитов, който ръководи към този момент 8 години. След отстраняването на Цветан Цветанов от ГЕРБ в локалната организация имаше разпри. Затова, в случай че бъде направена необятна коалиция, Росен Георгиев, който до неотдавна бе в редиците на ръководещата партия, а в този момент е претендент на НФСБ, би могъл да обере негативния избор.

Част от кандидат-кметовете си направиха тест за опиати


По иницатива на Валери Смиленов от " Нова Алтернатива " част от претендентите бяха тествани, с изключение на с концепциите си за ръководство, и по по-нетрадиционен метод - с тест за опиати. На него се отзоваха единствено четирима от 12-те претенденти за кмет на Благоевград - Людмила Костадинова от РЗС, Валери Смиленов от Политическа партия " Нова опция ", самостоятелният претендент, подсилен от Българска социалистическа партия, Румен Томов и Калоян Ханджийски - претендент на Демократично обединяване " ДА България, ДСБ и Зелено придвижване ".

Според Валери Смиленов гласоподавателят е редно да знае дали този, за който ще даде своя глас, има наркотична или различен тип взаимозависимост.

Проблемите на града

Сред главните проблеми на града са неналичието на вложения, обезлюдяването, ниските равнища на възнаграждение, подозрения за непрозрачни публични поръчки, мръсния въздух. В началото на 2019 година порти затвори локалния клон на Булгартабак, като без работа останаха близо 2000 души. Отново тази година порти затвори и заводът за кормила. Средната работна заплата в града е от към 800 лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР