В Благоевград е забранено провеждането на сватби и кръщенета. Кафенетата,

...
В Благоевград е забранено провеждането на сватби и кръщенета. Кафенетата,
Коментари Харесай

Варна с едни от най-строгите мерки срещу разпространението на коронавируса


В Благоевград е неразрешено провеждането на сватби и кръщенета. Кафенетата, заведенията за хранене и заведенията за бързо хранене могат да работят до 21 ч. Хората ще бъдат призовавани да съблюдават ограниченията по два пъти дневно посредством озвучителната уредба в централната част на града, оповестява Българска национална телевизия.

Кметът на Кресна ускори ограниченията в общината за 14-дневен интервал за понижаване на риска от разпространяване на вируса. Ограничават се визитите в казината, като не се позволяват гости след 22 ч. Въвежда се и вечерен час за малолетни и малолетни до 20 ч. Заповедта е в действие до 12 ноември в това число. Заведения, заведения за хранене и кафенета ще обслужват до среднощ.

Считано от 29 октомври кметът на Симитли вкарва спомагателни ограничения - прекратява се активността на всички пазари, базари и борси навън и закрито. Освен това се вкарва вечерен час за малолетни от 20 до 6 ч. Забранява се работата на заведенията за хранене след 22 ч. Ограничава се и достъпът до постройката на общината като се изключи партерния етаж, където ще бъдат обслужвани жителите.

В Сандански също се вкарват краткотрайни противоепидемични ограничения – анулират се всички общински мероприятия с всеобщ темперамент, театрални постановки, концерти, спортни надпревари, анулира се провеждането на проведени празнични събития включително сватби и кръщенета.

Допуска се включването на цивилен бракове в Ритуалната зала на Сандански при съблюдаване на отдалеченост и всички противоепидемични ограничения. Преустановяват се и всички репетиционни действия от танцовото, актьорското и музикалното изкуство, всички спортни занимания на закрито.

В Пловдив се вкарва лимитирано работно време до 23.30 ч. на заведенията от вида коктейл бар и се не разрешава визитата на малолетни без компаньон в моловете.

Кметът на Плевен издаде заповед за по-строги ограничавания при събирането на хора. Преустановяват с всеобщите публични мероприятия за намерено и закрито, както и груповите визити в културни институти от 29 октомври до 12 ноември. И още – преустановяват се извънкласните действия в езикови и други просветителни центрове и занимални, прекратява се активността на клубовете за пенсионери и хора с увреждания.

Областният спешен щаб във Варна дефинира по-строги ограничения против разпространяването на ковид. От 27 октомври до 10 ноември се не разрешава достъпът на външни лица до физкултурните салони и спортни площадки в учебните заведения.

На сватбените ритуали, с изключение на младоженците и длъжностните лица, ще могат да участват до 10 души. Същото се отнася и за кръщенетата.

До 8 ноември се затварят нощните заведения и нощни заведения в Русенско, също така се стопират всеобщите мероприятия на закрито и намерено. Допуска се провеждането на сватби, кръщенета и фамилни тържества при изискване, че не се събират повече от 30 души.

На работодателите се предлага да ползват отдалечена форма на работа, а в случай че това не е допустимо, да се обезпечи разстояние от най-малко 1,5 метра сред хората, да се употребяват защитни средства и да се прави стерилизация най-малко четири пъти на ден.

Още от края на предходната седмица в Търговище бяха въведени спомагателни ограничения. Наложена е възбрана за работа на всички нощни заведения и увеселителни заведения.

Забранява се организирането на фамилни и фирмени тържества, както и всеобщи прояви на закрито. Въведе се и пропускателен режим в обектите от комерсиалната мрежа. Допълнителните ограничения ще бъдат в действие до 2 ноември.

В Смолянско също са въведени спомагателни ограничения за интервала 28 октомври - 17 ноември. Сред тях са затваряне на пенсионерки клубове и клубове на хора с увреждания, възбрана за осъществяване на всеобщи мероприятия, както и групови занимания в читалищата, самодейни изяви, като остават единствено самостоятелните занимания при спазени противоепидемични ограничения.

С решение на Областния спешен щаб се прекратява активността на всички пенсионерки клубове на територията на региона. Мярката е в действие до 30 ноември.

До 2 ноември в Сливен са неразрешени груповите празненства на закрито включително сватби и кръщенета. Ежедневно се събира информацията от образователните заведения за броя на отсъстващите възпитаници и учители, инфектирани с COVID-19 или контактни лица на болни.

При определяне на над 20% болни и карантинирани началникът на Регионалното ръководство на образованието ще показа предложение пред просветителния министър за прекосяване към отдалечена форма на образование за интервал от 10 дни.

От 28 октомври за период от 14 дни в Ямболско се прекратява активността на читалищата и пенсионерските клубове. Отменят се тържествата, отдадени на Деня на националните будители.

Във Видин е въведен пропускателен режим в отдела за локални налози и такси и осведомителния център на общината. Не се позволява повече от един клиент на повърхност от три квадратни метра.

Еднопосочно е придвижването на пазарите. За момента четири паралелки в две учебни заведения във Видин и една група от детска градина са под карантина поради случаи на ковид.

До 8 ноември с решение на Областния щаб в Разград се лимитира достъпът на външни лица в постройките, в които се дават обществени услуги.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР