В. Билд съобщи за атака срещу охраната на хотела в

...
В. Билд съобщи за атака срещу охраната на хотела в
Коментари Харесай

Демонстрантите в Хамбург пощуряха, атакуваха хотела на Путин

В. " Билд " заяви за офанзива против защитата на хотела в Хамбург, в който е настанен съветският президент Владимир Путин. В същия хотел са настанени министър председателят на Австралия и президентът на Южна Корея. В момента в Северния немски град се организира Срещата на върха на Г-20, в която вземат участие водачите на най-силните стопански системи в света.

Руски и немски публични източници не са удостоверили случая, написа " Сега ".

В същото време стана ясно, че брачната половинка на американския президент Доналд Тръмп е блокирана в различен хотел в Хамбург и не може да вземе присъединяване в мероприятията, планувани с нейно присъединяване. Полицията не е дала позволение първата дама да излезе от хотела от съображения за сигурност, изясни нейната говорителка.

Останалите участници в програмата - съпругите и съпрузите на водачите, се включиха в разходка с транспортен съд в пристанището на Хамбург, както бе по проект.

От няколко дни насам в навечерието на срещата и сега в града има непрекъснато демонстрации на леви антиглобалисти. До този миг при стблъсъци с стачкуващи към този момент са потърпевши 120 служители на реда.

В града царува съвсем военно състояние: коли горят, пожарната гаси запалени барикади, полицията употребява водни струи и сълзотворен газ и раздига седящи стачки. Цели улици са опустошени. Изпочупени стъкла на посолства и срязани гуми на публични коли са измежду по-дребните закононарушения, оповестява " Дойче веле ".

Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск закъсняха за конференция в границите на форума, а немският министър на финансите Волфганг Шойбле отхвърли присъединяване си в една полемика поради напрегнатата обстановка.

Изстъпления е имало против охранителите на хамбургския хотел " Парк Хаят ", където нощуват високопоставени посетители, измежду които и съветският президент Владимир Путин.

Най-агресивни са митингите на така наречен Черен блок, сплотяващ леви екстремисти, склонни към принуждение, които се афишират против капитализма като публичен строй. Ескалацията произлезе точно от техни маскирани деятели, които се пробваха да прескочат заграждения към така наречен алена зона, където се организира форумът.

Протестират и деятели на антиглобализационното придвижване "Атак”, които настояват, че форумът е "цинична инсценировка на Меркел” и че срещата на Г-20 няма законно международноправно съображение.

Форумът се охранява от близо 20 000 чиновници на реда, само че броят им се оказа непълен. Междувременно са били изискани полицейски отряди от цяла Германия. В Хамбург предстоят още много " огнени " часове, предвижда немското радио.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР