В Библията няма ясен текст, който да заклеймява различните ориентации.Напоследък

...
В Библията няма ясен текст, който да заклеймява различните ориентации.Напоследък
Коментари Харесай

Нидал Алгафари припомни Библията за Традиционното семейство: Каин е заплодил майка си Ева под зоркия господен взор

В Библията няма явен текст, който да жигосва другите ориентации.

Напоследък тематиката с така наречен " обичайно семейство " стана много съвременна и се завъртяха безусловно измислени легенди за това какво тъкмо се има поради.

Макар да е видно, че зад тези начинания прозират политически ползи.

Нидал Алгафари направи забавен коментар, който демонстрира какъв брой е неразбираемо и мъгляво самото разбиране " обичайно семейство ", изключително във време, в което един брак в България трае приблизително 5 години.

" Приятели,

защото през днешния ден се приказва доста за обичайното християнско семейство то мисля, че има някакво комплициране в разбиранията. Според мен би трябвало да е обичайното българско семейство. Причините да стигна до този извод е, че обичайното християнско семейство не е това, което множеството индивиди одобряват.

Първо, фамилията на Адам и Ева, което било под зоркия господен поглед. Те не са венчани. Не са получили тайнството на венчанието или бракосъчетанието от първоизточника, т.е. бог.

Второ, те са били изцяло голи, без да имат срам и позор от голотата си. Смокиновите листа прикрепят към слабините си, едвам когато изяждат ябълката, само че и тогава си остават съвсем голи.

Трето, двамата първо индивиди са прогонени от бог множете се. И те са се множили. Появяват се Каин и Авел.

Тъй като Каин убива Авел и към оня миг остава изцяло самичък, той се множи със шест сина.

За да има деца, единствената вътрешност, която може да бъде заплодена и да роди е тази на Ева.

Майката на Каин.

Това става под зоркия господен поглед.

Но тогава, това не се е приемало от бог за блудничество.

Четвърто, Лут предлага дъщерите си за полово облажение на съгражданите си с цел да не съобщи за същото ангелите, които са му на посетители. След като заобикаля светецът Лут от Содом и Гомор с брачната половинка си, която се вкаменява, остава единствено с дъщерите си. След време те го напиват и зачеват от него. И това се случва пред взора господен . Вероятно дотогава, бог не е имал отношение към кръвосмешението.

Тези легенди и митове са част от библията - вехтия завет и са нраво поучителни.

Пето, новия завет. Там се написа, че целомъдрената девственица е венчана за доста по-старият от нея Йосиф.

Вероятно някой може да помислят, че това е християнско, огромната разлика в годините. Официалният брачен партньор на девствената булка не я е докосвал, в никакъв случай. Някой може и това да схващат като християнско. Семейство без никакъв опит за множене. Целомъдрената зачева, не от мъжа за който е венчана, а от различен, пък бил той... който и да е . Когато брачният партньор вижда, че невестата му е сложна и той разумно се тормози и тюхка, ангел господен му се явява и го увещава да одобри непознатото дете като свое. Някой хора, може да одобряват, че това е част от християнската фамилна традиция. Зачеване от различен мъж и припознаване на рожбата от формалният брачен партньор.

Шесто, самият той. Дърводелецът назарянин в никакъв случай не се е венчавал. Никога не е поглеждал към жена. Никога не е имал полови контакти и не е спазил завета на отца му да се множи. Някой може да одобряват, че половото отшелничество е част от християнското семейство.

Седмо, монашеството. Повечето послушнички и монахини, се възприемат като невести господни и се обричат на неплодородие. Не съблюдават господния завет, " Множете се " и отхвърлят всичко мъжко. Някой може да одобряват, че и това е християнското семейство.

Осмо, разликите. Няколко пъти съм прочитал евангелията, дори и неразрешените от вселенските събори.

Там, на никое място не открих и дума изказана от назарянинът или негово деяние, което да е сочене с пръст или да жигосах другите в половите си желания.

Даже блудницата, която е с сан на светица не е добър образец за християнска праведна булка.

Приятели,

БОГ е дал на всеки опцията да избира. И всеки ще бъде съден за делата и желанията си от БОГ. Само от БОГ. Дали един или различен е прав или крив, не ние индивидите ще отсъждаме, а БОГ.

А БОГ е обич и любов. Той не ненавижда. Той прости, дори и на тези, които не са извървели правия път.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР