В безпрецедентна позиция, разпратена до медиите, Софийският районен съд (СРС)

...
В безпрецедентна позиция, разпратена до медиите, Софийският районен съд (СРС)
Коментари Харесай

Безпрецедентно: Съд реагира остро на нападки от телевизията на Атака

В невиждана позиция, разпратена до медиите, Софийският областен съд (СРС) е реагирал остро поради квалификации по отношение на арбитър, отправени от партийната телевизия на " Атака " " Алфа ТВ ".
 Сидеров даде 2 дни на ДАНС и Министерство на вътрешните работи да отговорят за случая с Деница Сидерова  Инцидент с джипа на Деница Сидерова, блъснали я суданци (обновена)
Става въпрос за случая, при който брачната половинка на водача на партията Волен Сидеров Деница се оказа в центъра на скандал със судански жител. При случай на пътя, на който очевидец станал експолитикът Николай Бареко, тя била засечена от автомобила на чужденеца и застрашена. Всичко това станало, откакто преди този момент тя блъснала страничното огледало на автомобила му.

В резултат от малкия екран на Сидеров наблюдавали хода на делото по мярката за неотклонение на суданския жител, който бил освободен. Това дало мотив за нападки против съдията.

В позицията на съда се показва:

На 6 октомври сред 19.15 часа и 20.30 часа в Софийски областен съд е прегледано административно-наказателно дело по Указа за битка с дребното безчинство (УБДХ) с докладчик арбитър Николай Василев. По делото е постановено правосъдно решение, с което твърденият извършител е оневинен, защото не са налице данни за дейности, попадащи в обсега на член 1, алинея 2 УБДХ. Решението е влезнало в действие незабавно. Това се показва в декларация на административното управление на Софийски областен съд. На 6, 7 и 8 октомври телевизия „ Алфа ТВ “ е излъчила материал, в който с огромни букви на екран, съдържащ изображение на съдията, е изписано „ Корумпираният арбитър от Софийски областен съд Николай Василев пусна на независимост нарушителя от Судан “. С многократното лъчение на този материал по неприемлив метод се визира освен персонално човешко достолепие и положително професионално име на нашия сътрудник, само че и независимостта на правосъдната власт и доверието на обществото в нея. Ето за какво още веднъж остро се противопоставяме на потреблението на сходни квалификации във връзка с съдии и обръщаме внимание на отговорността, която медиите носят за информиране на гражданското общество и съблюдаване на професионалните етични стандарти.



Инцидентът със брачната половинка му предизвика Сидеров да изиска " Атака " да оглави Министерство на вътрешните работи. По този мотив за през днешния ден беше планувано съвещание на Коалиционния съвет, което обаче не се състоя. Очаква се ръководещите да се срещнат в петък.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР