В безпрецедентен инцидент посолството на Русия в Гърция разкритикува остро

...
В безпрецедентен инцидент посолството на Русия в Гърция разкритикува остро
Коментари Харесай

Посолството на Русия в Гърция нахока САЩ

В невиждан случай посолството на Русия в Гърция разкритикува остро американския сенатор Боб Менендес, Вашингтон и американската тактика в Източното Средиземноморие в серия от изявления в " Туитър ", оповестяват гръцките медии.

Посолството разгласява четири туита на гръцки език, обвинявайки Вашингтон в интервенция във вътрешните работи на Гърция и обявявайки, че всичко, от което Съединени американски щати се интересуват, е продажбата на оръжие на Турция , вместо Русия да може да прави това.

Αμερικανοί γερουσιαστές πάλι δίνουν σε άλλους μαθήματα ηθικής, αυτή τη φορά με θέμα: «Με ποιες χώρες να κάνεις φιλία και με ποιες όχι».
Δεν είναι ακριβώς αυτό η ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας; pic.twitter.com/wsBeUeXUz3
— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) April 25, 2019
В първата обява се показва, че " американските сенатори още веднъж четат морал, този път според въпроса " С кои страни да бъдем другари и с кои да не бъдем ".

" Не е ли това интервенция във вътрешната политика на Гърция ", се пита риторично.

Вторият туит показва, че задачата на Америка не е да попречи на Турция да купува съвременни оръжия за противовъздушна защита, а да принуди Анкара да ги купува от Съединени американски щати .

В третата обява се отбелязва, че решението на Москва да продаде свои противоракетни системи С-400 на Анкара не е деяние против трети страни, акцентирайки, че макар американските и европейските наказания против Русия, Москва е отворена за военно съдействие с Гърция .

В четвъртия туит се акцентира, че позицията на Русия в Средиземноморието остава непроменена; тя била в поддръжка на интернационалното право и против дейности, които предизвикат напрежение.

В умозаключение се отбелязва, че Русия счита, че Конвенцията на Организация на обединените нации за морското право е от фундаментално значение за разрешаването на всеки спор, " за разлика от някои други страни ".

Сенатор Менендес беше в Атина в продължение на няколко дни, като се срещна с доста представители на политическото и военното управление на Гърция.

Вчера гръцкият министър председател Алексис Ципрас изрази благодарността си към Менендес за решаващото му присъединяване в насърчаването на гръцко-американските връзки. Той също по този начин благодари на сенатора за многото законодателни начинания, които е подхванал в поддръжка на Гърция и Кипър през последните години, като член на Комисията по външните работи към Сената на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР