В безизходица за начините да постигне излизането на Обединеното кралство

...
В безизходица за начините да постигне излизането на Обединеното кралство
Коментари Харесай

Нещо невиждано от 350 години ще се случи в британския парламент

В невъзможност за методите да реализира излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз, настоящата сесия на английския парламент стана най-дългата от Английската революция (1642 - 1651) насам, заяви Ройтерс, като се базира на известие на библиотеката на Камарата на общините.

Парламентарните сесии във Англия нормално не престават една година, от пролет до пролет, само че след изборите през юни 2017 година държавното управление разгласи, че ще организира необикновена двегодишна сесия, с цел да се оправи с затрудненията на Брекзит. След като обаче договорката на премиера Тереза Мей за Брекзит беше отхвърлена от Народното събрание три пъти и при безизходицата на депутатите да намерят път напред, сега няма признаци държавното управление да възнамерява да постави завършек на актуалната сесия.

Според библиотеката на Камарата на общините парламентарната сесия стана най-дългата за последните 350 години на 7 май, а през днешния ден тя към този момент ще има 300 пленарни съвещания. Това я прави втората най-дълга сесия за всички времена. До абсолютния връх обаче на Народното събрание му остава много време. Най-дългата сесия, известна като "Дългият парламент ", е траяла от ноември 1640 година до април 1653 година или общо 3322 дни.

Вчера, след следващия кръг от диалозите сред държавното управление и опозиционната Лейбъристка партия, представител на премиера Тереза Мей заяви, че двете страни не престават да търсят път напред по въпроса за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР