В Бейрут протестиращи хвърлят камъни по силите за сигурност, блокирали

...
В Бейрут протестиращи хвърлят камъни по силите за сигурност, блокирали
Коментари Харесай

В Бейрут протестиращи хвърлят камъни по органите за сигурност

В Бейрут протестиращи хвърлят камъни по силите за сигурнос т, блокирали региона към постройката на Народното събрание, оповестява Ройтерс. Днес е вторият ден от антиправителствените демонстрации, почнали след опустошителната детонация в Бейрут, избухнала предишния вторник.

За да се отбраняват от гневните протестиращи, служителите на реда носят бронежилетки и палки.

Исканията на протестиращите са цялото държавно управление да си подаде оставката и да бъдат планувани нови избори.
 16 арестувани за гърмежа в Бейрут
16 арестувани за гърмежа в Бейрут

Служители на пристанището, където отекна мощната детонация, умъртвила стотици

Протестиращите са ядосани и поради тежката икономическа рецесия в страната, като група от тях нападна постройката на Алианса на ливанските банки . Но най-много гневът е ориентиран към ръководещите, за които се счита, че са отговорни поради разрушителната детонация - плод на тяхната небрежност.

Сред стачкуващите се чуват апели: " Трябва да свалим това държавно управление - то не ни даде нито работа, нито права ".

По-рано през днешния ден и кардинал Бехара Бутрос Рай , който е патриарх на Маронитската черква в Ливан, съобщи, че кабинетът би трябвало да подаде оставка, защото, каквото и да прави, не може да " промени метода, по който ръководи ".

В своята неделна проповед кардиналът бе безапелационен, че оставката на един министър не е задоволителна. Вероятно той имаше поради подадената оставка на министъра на информацията Манал Абдул Самад, която разгласи, че се отдръпва, както поради детонацията, по този начин и поради неспособността на държавното управление да организира промени.
 Взривът в Бейрут коства към $5 милиарда
Взривът в Бейрут коства към $5 милиарда

Мощността на детонацията се равнява на една пета от силата на Хирошима

Днешните и вчерашните митинги в централен Бейрут са първите толкоз всеобщи и яростни след октомври предходната година , когато хиляди стачкуващи заляха улиците на столицата с апели да се постави завършек на корупционното и неспособно ръководство.

При днешните конфликти е бил погубен един служител на реда, а по информация на Червения кръст над 170 души са били ранен и при конфликтите с органите на реда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР