В Бейрут е като след война, почти няма електричество, голяма

...
В Бейрут е като след война, почти няма електричество, голяма
Коментари Харесай

Взривът в Бейрут вдигнал колите до третия етаж

В Бейрут е като след война, съвсем няма електричество, огромна част от градската врата и прилежащата й територия е пометена от ударната вълна на ядския гърмеж, избухнал тази веер. Сред потърпевшите са и хора от дипломатическите задачи на разнообразни страни.

Пожар и гърмеж на един от складовете на пристанището на Бейрут станаха причина за гибелта на стотици хора. Още толкоз са затрупани под срутени постройки. Мащабът на гърмежа е бил голям – ударната вълна е помела огромна част от Бейрут – сринати са стени, на сол са множеството прозорци. Сградата на склада, която е в епицентъра на събитието, е превърната в обломки.

Министърът на здраовеопазването на Ливан заяви, че никой не знае какъв брой тъкмо са жертвите. Al-Jazeera оповестява, че гърмежът е повдигнал леките коли и камиони до равнището на третия етаж на прилежащите сгради. Откъртени са фасадите на домове, магазини и посолства.

Мощността още не е конкретизирана. Губернаторът на Бейрут съпостави гърмежа с атомната бомба в Хирошима и през сълзи съобщи, че това е национална покруса.

Сериозно са ранени както дамата, по този начин и дъщерята на премиера, умрял е генералния секретар на ливанската партия   " Катаиб " Назар Нажарян, защото сега на случая бил на километър до епицентъра.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР