В Берлин тази вечер официално разпъват червения килим, по който

...
В Берлин тази вечер официално разпъват червения килим, по който
Коментари Харесай

Берлинале в женски ръце: Тази вечер откриват Международния филмов фестивал

В Берлин довечера публично разпъват аления килим, по който в продължение на 10 дни ще минават участниците в Международния кино фестивал. " Личното е политическо " е мотото на влиятелния кинофорум тази година. Съдържателният акцент на фестивала е подложен върху тематиката за фамилията. От 17 кино лентата, които се състезават за огромната премия " Златната мечка ", седем са режисирани от дами.

За киноманиаците в Берлин пристигна време за надпреварата, кой какъв брой кино лентата може да изгледа в един ден. Червеният килим се разпъва, последните мерки са приключили, журито заема местата си. 400 кино лентата са включени в програмата, измежду тях и доста ленти от източна Европа, от Китай, от Монголия, от Македония.
Жулиет Бинош, ръководител на журито на Берлинале: Когато приказвах с шефа на фестивала Дитер Кослик, той ми сподели, че е благополучен от обстоятелството, че в спортната стратегия има седем жени-режисьори. И добави, че са селектирани, тъй като филмите им са в действителност са страхотни. Така че това е добра стъпка напред. Преди 10 години не беше по този начин.
Честта да открие фестивала се пада на датско-канадската лента " Добротата на непознатите ". Режисьорката Лоне Шерфинг се концентрира върху няколко души, които претърпяват житейски рецесии и върху метода, по който намират вяра, обич и ново начало.
Скот Роксбъроу, началник на европейския офис на " Холивуд рипортер ": Може би по аления килим тази година няма да има доста блестящи звезди, само че за сметка на това доста забавни, малко тъжни, даже тежки филми, най-вече от Европа.
Три български имена се срещат в програмата, в границите на обособените секции на фестивала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР