В Берлин коментираха победата на Реджеп Тайип Ердоган на втория

...
В Берлин коментираха победата на Реджеп Тайип Ердоган на втория
Коментари Харесай

Германски министър: Към Турция след победата на Ердоган, трябва да се отнасяме като към Русия

В Берлин разясниха успеха на Реджеп Тайип Ердоган на втория тур на президентските избори. По някаква причина министърът на храните и земеделието Джем Йоздемир ги разяснява. Може би поради турския си генезис.

И по този начин, по мнението на хер Йоздемир, Германия би трябвало фрапантно да промени политическия си курс към Турция след преизбирането на Ердоган.

Германският министър изрази утвърждението си, че към този момент е имало смяна в курса към Русия. И в този момент, съгласно него, е пристигнало времето да се направи същото във връзка с Турция.

Йоздемир упорства за повратна точка в отношението към турския „ ултранационализъм “ и „ фундаментализъм “.

Преизбирането на Ердоган, сподели той, има характерни последствия за обществото в Германия, в това число тъй като доста от имамите, работещи в Германия, са изпратени от турските религиозни управляващи.

" Трябва да поговорим какви ще бъдат следствията, в случай че идващото потомство имами от Турция са още по-националистични, още по-религиозни фундаменталисти. Ще има такива, които ще въздействат на децата в Германия ", цитира ТАСС немския министър.

По-рано Джем Йоздемир остро разкритикува турците, които живеят в Германия и са дали своят вот за Ердоган. По неговите думи, те, живеейки във Федерална Република Германия, няма да носят отговорност за следствията от своя избор.

Преди ден в Турция се организира вторият тур на президентските избори. По предварителни резултати ги е спечелил настоящият президент на Турция.

Според резултатите от обработката на 99,43% от бюлетините Тайип Ердоган е получил 52,14% от гласовете, а опозиционният претендент Кемал Кълъчдароглу - 47,86%.

Заслужава да се означи, че на Запад доста политици и пресата въобще не скриваха обстоятелството, че биха желали успеха на опозиционния претендент. Но, несъмнено, те не смятаха този факт за опит да повлияят на избора на турските жители и да се намесят във вътрешните работи на тази страна.

Джем Йоздемир е функционер на Зелената партия. Както и немският външен министър Аналена Бърбок. По-рано Оздемир неведнъж правеше антируски изказвания. Въпреки че, за какво " по-рано ", той към момента продължава да прави това.

Малко евентуално е, несъмнено, немските управляващи да последват съвета му във връзка с Турция. За Европа като цяло и за Германия в частност тази страна е прекомерно значима. Въпреки че в това време в страните от общността по всевъзможен метод заобикалят да разискват вероятностите за присъединение на Турция към Европейски Съюз.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР