В Берковица спасиха от измръзване обявен за издирване човек, научи

...
В Берковица спасиха от измръзване обявен за издирване човек, научи
Коментари Харесай

В Берковица спасиха от измръзване обявен за издирване човек /снимки/

В Берковица избавиха от измръзване разгласен за търсене човек, научи организация BulNews.
Кристина Бончева, Виктория Иванова, Благовест Георгиев и Георги Раденков са героите, които помогнали на 83-годишния Григор Миронов в мразовитата нощ на 12 януари. В 4 ч. сутринта Георги Раденков видял човек, паднал на снега край пътя в Берковица. Неговата спътничка Кристина Бончева не се замислила и спряла с автомобила си.
„ Човешко е да окажеш помощ в подобен миг “, споделя тя.
Младите хора разкрили остарелия човек влажен и премръзнал, и незабавно се отзовали да му оказват помощ. От отговорите на мъжа обаче, младежите разбрали, че за него е мъчно да уточни данни за себе си и поели към районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Берковица.
Оказало се, че дядо Григор е разгласен за търсене от околните си, откакто преди седмица напуснал дома си в София без ключ и телефон, и без да уведоми никого. Така младежите съумели да оказват помощ на индивида в неволя и да осъществен молбите на околните му да се прибере вкъщи.
Семейството търсило дядото на всички места, само че по този начин и не го разкрило. Въпреки че възрастният мъж страда от деменция, не е изчезвал до момента. Близките му алармирали в полицията и почнали да чакат.
Остава мистерия по какъв начин сам дядо Григор е съумял да пропътува 87 км. С метрото е съумял да стигне до гарата, само че там следите му се губят. Вероятно у възрастният мъж е надвил инстинктът да се върне в родното си село Мездрея.
Кристина Бончева споделя, че благодарността в очите на възрастния човек и на неговите близки е най-хубавият и най-ценният подарък, който в миналото е получавала. Състраданието и милосърдието, проявени от младежите, са симптом на достойнство и неустрашимост, на съпричастност и човешка взаимопомощ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР