В Берковица, напук на мерките, се проведе концерт със стотици

...
В Берковица, напук на мерките, се проведе концерт със стотици
Коментари Харесай

По време на пандемия стотици хора се струпаха без маски на концерт в Берковица

В Берковица, на инат на ограниченията, се организира концерт със стотици хора в публиката. Кадри от празника обиколиха обществените мрежи. На тях се вижда, че феновете не носят маски, а отдалеченост не се съблюдава. Организатор на събитието е общината. За това оповестява NOVA.

„ Бях покъртен от безотговорното отношение на кмета”, описа мъж, присъстващ на концерта.

От общината дадоха отговор за NOVA, че е имало три пункта, където са се раздавали маски, както и диспенсъри за дезинфектанти. Хората са били на разстояние метър и половина.

На фрагментите обаче ясно се вижда, че хората са доста близо един до различен и сигурно не на разстояние от 1,5 метра между тях. Забелязваме и един единствен човек, който носи маска.

" Липсваше всякаква организация като схеми за придвижване, вход, излаз, които се изискват като най-елементарно. Липсваха пунктове за стерилизация, не се раздаваха маски на хората. Общо взето беше потресаваща панорама ", описа мъжът, подал сигнал към малкия екран.

" Извършихме инспекция. Наистина е имало скупчване на хора. Ще бъде формиран акт на уредника на събитието, а точно - кметът на общината”, съобщи представител на РЗИ.

Припомняме, че популацията на България е най-слабо имунизираното против Covid-19 в целия Европейски съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР