В Берковица бе подписан Акт Образец 2 за откриване на

...
В Берковица бе подписан Акт Образец 2 за откриване на
Коментари Харесай

Обновяват изцяло площада в Берковица

В Берковица бе подписан Акт Образец 2 за разкриване на строителна площадка за осъществяване по план "Реконструкция на част от площад "Й. Радичков ", оповестиха от локалната администрация.
Предвидена е замяна на съществуващата настилка, създаване на осветяване, както и озеленителна и паркоустройствена част. Проектът планува замяна на настилки с напълно нови естествени материали, изработка на нови алеи с пейки и ремонт на съществуващите, замяна и изработка на ново парково осветяване, замяна на ВиК съоръжения и изработка на нов шадраван при започване на източната част от площада, отделяне на цветни кътове и засаждане на нови дървесни типове по дендрологичен план, изработка на настилка на площадното пространство от два типа естествени плочи и павета с вградено осветяване, възобновяване и ремонт на съществуващата чешма, изработка на два броя кръгли цветарници, монтаж на пейки от дърво и метал, както и обезпечен достъп на хора с двигателни увреждания.
Целта на плана е да се усъвършенства виталната среда, изискванията за живот и инфраструктурата за отдих и възобновяване в Берковица. Финансирането е на стойност 1 млн лв. със средства, отпуснати с решение на Министерски съвет от 09.12.2020 година, като с изключение на площадът са включени и действия в градската градина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР