В Белград за 18-а поредна събота хиляди излязоха на протест

...
В Белград за 18-а поредна събота хиляди излязоха на протест
Коментари Харесай

За 18-а поредна събота в Белград протестират срещу Вучич

В Белград за 18-а поредна събота хиляди излязоха на митинг против ръководството на президента на Сърбия Александър Вучич. Опозицията упрекна управляващите, че са готвели провокация , с цел да се стигне до принудително потушаване на митингите, съобщи Българска национална телевизия.

За тази седмица протестиращите бяха оповестили, че ще шестват до постройката на частната телевизия " Пинк " поради - както се твърди - " агитация " в интерес на Вучич. Един от постоянните оратори обаче - артистът Бранислав Лечич, изясни, че това е било за илюзия на съперника. Той упрекна управляващите, че са готвили провокация, с цел да се стигне до конфликти при демонстрацията.

" Очаквам да се случат промени. Да свалим тази власт, която съгласно множеството хора, е най-лошата до момента. " - споделя Милош Вукович.

Не се реализира желанието тази събота митингът да е най-мащабен - с хора от цялата страна. Опозиционните водачи обаче участваха в преместването на загражденията от ремонтирания сега централен белградски Площад на републиката. Също и в виковете Вучич да си върви и да се лекува.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР