В Белград снощи се състоя протест срещу повторното въвеждане на

...
В Белград снощи се състоя протест срещу повторното въвеждане на
Коментари Харесай

Протестиращи нахлуха в сръбския парламент заради новия полицейски час

В Белград нощес се състоя митинг против повторното въвеждане на полицейски час в града поради утежняването на обстановката с новия ковид. Група стачкуващи нахлуха в постройката на сръбския парламент, съобщи ДПА.

Около 1000 индивида се събраха пред Народната скупщина, откакто президентът Александър Вучич разгласи през вчерашния ден възобновяване на някои ограничения против ковид. Протестиращите блокираха трафика, само че нямаше произшествия, преди група стачкуващи да пробият полицейския кордон и да обхванат в Народното събрание. Полицаите съумяха да се прегрупират и ги прогониха от постройката малко по-късно, съобщи Българска телеграфна агенция.

Стотина стачкуващи обаче продължиха да настъпват към Народното събрание и това принуди чиновниците на реда да употребяват сълзотворен газ, а на няколко пъти - и да тръгнат против тях. Някои протестиращи строшиха бетонни кошчета за отпадък и замеряха служителите на реда с части. На моменти регионът бе обхванат от отровен пушек. Много хора си махнаха маската, напоена със сълзотворен газ, кашляйки и с раздразнени очи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР