В Белград се провежда Четиристранната среща на високо равнище между

...
В Белград се провежда Четиристранната среща на високо равнище между
Коментари Харесай

Ще кандидатстваме заедно с Гърция, Румъния и Сърбия за европейските по волейбол и футбол

В Белград се организира Четиристранната среща на високо ниво сред министър председателите на България, Гърция и Румъния - Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила, и сръбския президент Александър Вучич, който е хазаин на събитието.
 
Четиримата водачи разискват реализирането на съответни планове в секторите превоз и енергетика, които са от витално значение освен за целия район, само че и за Европа, оповестиха от пресцентъра на кабинета.
 
Борисов, Ципрас, Дънчила и Вучич се срещат в края на 2018 година, която бе извънредно значима за развиването на страните от Западните Балкани поради напъните на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, наречено " Балканско ", показват от Министерски съвет.
 
Разширяването на европейското семейство ще бъде и приоритет на Румънското председателство, което стартира на 1 януари 2019 година Темата също ще бъде акцент в диалозите на министър председателите Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила, и сръбския президент Александър Вучич.
 
Освен срещата на високо равнище в Белград има среща и на спортните министри и ръководителите на футболните федерации на четирите страни. Спортните министри и президентите на футболните федерации на България, Гърция Румъния и Сърбия се схванаха за следното:-->
 
Гърция се включва в семейството на Сърбия, България и Румъния за европейското състезание по волейбол през 2021 г.;
 
Четирите страни ще вземат участие дружно в кандидатурата за домакинство на Европейското състезание по футбол през 2028 година, Световното състезание по футбол през 2030 година и още веднъж, в случай че предходните са несполучливи за Европейското състезание по футбол през 2032 година;
 
Ще се сътвори Комисия за подготовка на кандидатурите за домакинство, в която ще има общо 16 души (по четири представители от всяка страна);
 
Следващата среща на спортните министри ще е в София през февруари 2019 година, а по-късно - през април 2019 година в Гърция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР