В Белгия избухна скандал във връзка с евтаназията на пациент,

...
В Белгия избухна скандал във връзка с евтаназията на пациент,
Коментари Харесай

Лекари умъртвиха мъж по молба на семейството му, без да се съобразят с желанието на пациента

В Белгия избухна скандал по отношение на евтаназията на пациент, измъчен от деменция, оповестява "Дейли Мейл ", представена от Блиц.
Мъж, чието име не се посочва, не е можел независимо да изиска своята гибел от управляващите, и това създали за него грижовните му роднините. Повече от 360 лекари подписаха петиция, призоваваща за по-силен надзор над потреблението на евтаназия. Редица специалисти считат, че в тази ситуация с пациента с деменция става въпрос за съзнателно ликвидиране.
Мъжът, който страдал от заболяването на Паркинсон и тежка форма на деменция, в никакъв случай не е изразил предпочитание да постави завършек на живота си. Въпреки това лекарите направили евтаназия по искане на неговото семейство. Комисията за евтаназия в продължение на няколко часа обсъждала скандалния случай, само че отказала да го съобщи на прокуратурата. Двамата съпредседатели на комисията оповестиха, че евтаназия не е имало: на пациента са дадени успокоителни, с цел да се облекчи страданието му и лекарите нямали за цел да убият пациента.
Независимо от това, един от някогашните членове на комисията, който я напусна в символ на митинг против решението да не отнесе случая до прокуратурата, е сигурен, че това, което се е случило, е ликвидиране. Следва да се означи, че повече от 15 години след легализирането на евтаназията в Белгия повече от 10 хиляди души са били подложени на процедурата и единствено в един случай делото е било отнесено до прокуратурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР