В Беларус започна трети кръг руско-украински преговори за уреждане на

...
В Беларус започна трети кръг руско-украински преговори за уреждане на
Коментари Харесай

Започна третият кръг от руско-украинските преговори

В Беларус стартира трети кръг руско-украински договаряния за споразумяване на спора в Украйна, заяви Франс прес, като се базира на съветски и беларуски осведомителни организации.

" Третият кръг от договаряния стартира в Беловежката гора ", националния парк на границата сред Беларус и Полша, уточни беларуската организация БелТа в акаунта си в Туитър, като разгласява фотография на членовете на съветската и украинската делегация към масата за договаряния.

Руският обстрел попречва евакуацията на цивилни жители от Киев и Мариупол, Суми, Харков, Волноваха и Николаев, съобщи през днешния ден украинското външно министерство, съобщи Ройтерс.

" Това попречва безвредното прекосяване на филантропични колони с украински и задгранични жители, както и доставката на медикаменти и храни ", се споделя в изказване на министерството.

Министерството прикани задграничните водачи да принудят Русия да съблюдава прекратяването на огъня, с цел да не се стига до филантропична злополука.

В същото време през днешния ден цивилни бяха евакуирани от град Ирпин, покрай украинската столица Киев, без да бъдат подлагани на обстрел от съветските войски, оповестиха представители на украинските управляващи.

Руските сили са окупирали към 30 на 100 от Ирпин, само че останалата част от града е под украински надзор, споделиха още украинските представители.

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР