В Беларус планират възобновяване до няколко дни на шампионатите по

...
В Беларус планират възобновяване до няколко дни на шампионатите по
Коментари Харесай

Възобновяват волейболното първенство в Беларус до дни

В Беларус възнамеряват обновяване до няколко дни на шампионатите по волейбол при мъжете и дамите. Както в цяла Европа, по този начин и в Беларус, шампионатите бяха краткотрайно спрени в средата на март поради ковид. Датата 6 април, до която бяха прекратени конкуренциите обаче изтича, като има оживление и е прекомерно евентуално във волейбола още веднъж да има мачове.

Точните дати за рестартиране на шампионатите на страната към момента не са конкретизирани, само че по предварителна информация ма локалните медии, се разисква срещите да се възобновят към 12 април. Разбира се всичко това може да се случи с избрани ограничавания.

В същото време има и съперници на концепцията, като се упорства за дефинитивно преустановяване на шампионатите въз основата на краткотрайното класиране. Това обаче е много по-малко евентуално да се случи. Спорът за върха е много равносилен и при двата пола, което поражда въпроси. При мъжете лидерът Строител (Минск) е единствено на точка преднина от идващия го в таблицата Шахтьор (Солигорск), като вероятността за промяна на позициите е огромна. При дамите ситуацията е същото, като водачът Комуналник (Могилевск) е на точка преднина от втория Жемчужиля (Полетаевск).



Тази седмица волейболната федерация на Беларус ще вземе решение за шампионатите.

Припомняме, че Беларус е единствената страна в Европа, където футболният шампионат се организира с цялостна мощ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР