В Беларус могат да бъдат произведени нови избори, ако бъде

...
В Беларус могат да бъдат произведени нови избори, ако бъде
Коментари Харесай

Лукашенко: Нови избори, но само след приемането на нова Конституция

В Беларус могат да бъдат създадени нови избори, в случай че бъде призната нова Конституция на всеобщ референдум, съобщи президентът Александър Лукашенко, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.

"Трябва да приемем нова Конституция ", съобщи Лукашенко по телевизия "Беларус-24 ". "Вие би трябвало да я приемете на референдум, тъй като предходната Конституция приехме с референдум, а съгласно новата Конституция да се организират, в случай че желаете, избори и за парламент, и за президент, и за локални управляващи ".

Същевременно беларуската Централна изборна комисия зави, че няма учредения президентските избори да бъдат приети за недействителни. Заключението е оповестено на уеб страницата на беларуската ЦИК в отговор на постъпилите тъжби и претенции за наново броене на гласовете.

"Заявителите не са показали пред Централната изборна комисия данни, които да сочат, че резултатите от изборите са били открити погрешно от комисиите в изборните секции ", съобщи комисията и акцентира, че не може да се удовлетворяват тъжби, които се основават на догатки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР