В Беларус хиляди войници участваха в парад по случай 75-годишнината

...
В Беларус хиляди войници участваха в парад по случай 75-годишнината
Коментари Харесай

Въпреки коронавируса: Беларус проведе мащабен военен парад

В Беларус хиляди бойци участваха в церемониал по случай 75-годишнината от края на Втората международна война в Европа, съобщи Ройтерс. Той бе извършен макар опасенията от опасенията от разпространяване на Covid-19.

Президентът Александър Лукашенко отхвърли апелите за карантинни ограничения, с цел да се спре разпространяването на новия ковид.

Лукашенко, който ръководи източноевропейската страна от 1994 година, дефинира страховете от ковид като неуравновесеност и направи редица оферти от рода на това да се пие водка, да се върви на сауна или да се играе хокей на лед, с цел да се победи заболяването.

Зрители на трибуните в столицата Минск, няколко от които носеха маски, следиха маршируващите бойци, преминаващите танкове, над които прелитаха във групировка изтребители Су-30.

Упоритостта на Лукашенко да има церемониал по случай годишната е в контрастност с държанието по този мотив на Русия, която анулира празненствата поради скок на броя на инфектираните с новия ковид и отсрочи обичайния боен церемониал на Червения площад.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР