В Беларус днес започва предсрочно гласуване на президентските избори в

...
В Беларус днес започва предсрочно гласуване на президентските избори в
Коментари Харесай

В Беларус предсрочно гласуват за президент

В Беларус през днешния ден стартира предварително гласоподаване на президентските избори в общо 5767 секции, в това число 44 отвън страната, съобщи ТАСС.
Освен настоящия президент Александър Лукашенко за висшия пост претендират още четирима претенденти, регистрирани за изборите. Избирателната комисия отхвърли регистрация на други двама.
Основният избор е плануван за 9 август. Беларуската съпротива вижда в предварителното гласоподаване опция за фалшификации, показва организацията.
Днес се чака и годишното послание на Лукашенко към беларуския народ и Народното събрание, в което президентът ще очертае проектите си за развиване на страната през идващите пет години, показва Българска телеграфна агенция.
В предизборната му стратегия се споделя, че той счита за належащо до пет години в страната да се организира референдум за промени в конституцията. Чрез общонародното допитване беларусите "ще дефинират своите права, отговорности, свободи и задължения, също и пълномощията на органите на държавната власт ", декларира държавният водач в документа, оповестен през днешния ден във в. "Звязда ".
Лукашенко акцентира, че счита за значимо Беларус да резервира своята самостоятелност и суверенитет, да отхвърли зависимостта си в петролногазовата, финансовата и други сфери, само че без да ползва "шокова терапия ". "Миролюбивата ни дипломация бе и си остава залог на сигурността за беларусите ", се споделя в програмата му.
Кандидат-президентът Светлана Тихановска, подкрепена от няколко опозиционни сили, планува в предизборната си стратегия, оповестена в същия вестник, Беларус да развива партньорски връзки с всички страни, като се управлява от националните си ползи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР