В бежанския лагер в Мория хигиенните условия са мизерни. За

...
В бежанския лагер в Мория хигиенните условия са мизерни. За
Коментари Харесай

Лекари без граници: Центърът на Лесбос трябва да затвори

В бежанския лагер в Мория хигиеничните условия са мизерни. За да предотврати разпространението на ковид, „ Лекари без граници ” отвориха станция за заболели от COVID-19, който обаче би трябвало да затвори. Причината е наложени санкции от локалните управляващи и опасност от правосъдно гонене, написа „ Тагесшау ”.
Глобите са наложени поради нарушавания на градоустройствените правила. Изолационния център за пациенти с COVID-19 се намира покрай бежанския лагер Мория.
„ Ние сме мощно разочаровани, че управляващите в Лесбос поддържат тези санкции и опасността от правосъдно гонене “, съобщи Стефан Оберрайт - координатор на „ Лекари без граници “ в Гърция.
Властите не са в положение да продължат да поддържат изолационния център. Избухване на зараза в пренаселения бежански лагер в Мория, където хигиеничните условия са мизерни, може да има ужасни последствия, счита той.
Центърът, който се отвори на 6 май, е единственото оборудване в Лесбос, където могат да бъдат изолирани бежанци със признаци за ковид. Той беше основан с поддръжката на управляващите.
По информация на ДПА, ръководещите в Атина желаят да поемат сами контрола върху обстановката в Мория. До 20 август там би трябвало да отвори порти управителен от Гърция здравен център за COVID-19.
„ Лекари без граници ” изрази подготвеност да продължи да поучава гръцкото държавно управление за понижаване на риска за разпространяване на ковид измежду бежанците.
Досега в Мория към момента не е диагностицирана зараза от ковид. Според „ Лекари без граници “, в лагера живеят към 15 000 души, като 300 от тях принадлежат към групата с висок риск.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР