В базовия лагер под връх Шиша Пангма в Хималаите не

...
В базовия лагер под връх Шиша Пангма в Хималаите не
Коментари Харесай

Спасителите, търсещи Боян Петров, не са се обадили

В базовия лагер под връх Шиша Пангма в Хималаите не са осъществили връзка тази заран със избавителния екип, който търси алпиниста Боян Петров, заяви Би Ти Ви.

Спасителите е трябвало да оповестят къде се намират, само че не са се обадили. Издирвателната акция по въздух през вчерашния ден не откри следи от Боян Петров под върха. Спасителите не откриха алпиниста и в лагер 2 и лагер 3.

Днес се чака едната група от тях да тръгне от лагер 3 към върха. Другата група, която остана, до лагер 2 ще обходи по-обстойно региона сред него и лагер 3.

Не се чака през днешния ден да има интервенция по въздух. Машините са в Катманду и са в подготвеност да излетят още веднъж при потребност. Те могат да стигнат до върха за 50 минути. В Хималаите се намира и различен наш планинар – Атанас Скатов. В момента той нападна връх Чо Ойо и е на височина към 8 хиляди метра.

Ураганен вятър задържа Скатов три дни в лагер 2 на 7150 метра височина, а част от групата се върна надолу. Във Фейсбук профила на алпиниста неговият екип заяви, че положението му е положително макар студа, неналичието на сън и неприятните метеорологични условия. Скатов още веднъж поздравява всички и благодари за поддръжката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР