В Бавария се появи ново голямо огнище на коронавирус в

...
В Бавария се появи ново голямо огнище на коронавирус в
Коментари Харесай

Огнище на коронавирус във ферма с български работници в Бавария

В Бавария се появи ново огромно огнище на ковид в зеленчукова плантация в Меминг. Почти 500 души са под карантина и не им се позволява да напущат рамките на фермата, написа БГНЕС. Агенцията цитира немското интернет-издание " Меркур ".

Местните управляващи сложиха ограда към фермата, а службата за сигурност следи за спазването на възбраната за излизане. Преустановено е прибирането на реколтата. Това заяви през днешния ден по време на конференция ръководителят на локалната администрация Вернер Бумедер. Общо 174 служащи са дали позитивни проби за ковид.
 Германия обмисля наложителни проби за прибиращи се от рискови страни
Германия обмисля наложителни проби за прибиращи се от рискови страни

Но с негативен тест няма да им постановат карантина

Маминг е селска община с към 3 300 поданици, а във фермата там се отглеждат ягоди, краставици, зеле и цвекло. Сезонните служащи са от България, Румъния, Украйна и Унгария, оповестява изданието.

Според Бумедер, компанията не е изпълнила напълно контрактуваните хигиенични условия, а служащите са били настанени по трима души в резервоар.

Селскостопанският двор към този момент е обособен от външния свят. Сезонните служащи, притежателят на фермата и фамилията му, както и непрекъснатите служащи нямат право да напущат региона, като им се доставя храна извън.

" За страдание, би трябвало да предприемем тази стъпка, с цел да избегнем по-нататъшното разпространяване на болестта и да защитим популацията ", изясни Бумедер.
 Германия е ударена от втора вълна на ковид
Германия е ударена от втора вълна на ковид

Втората вълна на ковид към този момент е тук.

Първите инфекции бяха открити в петък, откакто на управлението бе докладвано за седем сезонни служащи с леки признаци. Това стана причина да бъдат направени проби на всички работещи във фермата. Един от инфектираните е настанен в болница и се лекува там, а в стопанството разделиха инфектираните и незаразените чиновници.

Зелените и СПД упрекнаха държавното управление на Маркус Зьодер, че не е упражнило задоволителен надзор. Сега ръководещите в провинция Бавария имат намерение да провеждат стремително тестване на всички сезонни служащи от огромните ферми.
 Безплатен тест за ковид в Германия за завърналите се от чужбина
Безплатен тест за ковид в Германия за завърналите се от чужбина

Тези, които се върнат от страни с риск, би трябвало да бъдат тествани

След експлоадирането на огнището от ковид в кланицата във Визенхоф в средата на май е въведена специфична стратегия за надзор на стопанства, в които работят сезонни служащи. Тя постанова осъществяването на щателна инспекция на хигиеничните условия на работното място и на изискванията на живот, което явно не се е случило.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР