В бързооборотния и постоянно наситен с нова информация свят да

...
В бързооборотния и постоянно наситен с нова информация свят да
Коментари Харесай

5 начина да сме по-продуктивни

В бързооборотния и непрекъснато кондензиран с нова информация свят да останем на повърхността и да сме продуктивни е огромно предизвикателство. А в последна сметка успеваемостта ни зависи от това какъв брой енергични и способни да се движим напред сме. Няколко елементарни правила ще ни оказват помощ да сме по-добри в последните.

Започваме и приключваме деня с въпрос

Правилото на шестия президент на Съединени американски щати Бенджамин Франклин, разказано в автобиографията му, гласи: " На закуска се запитай: Какво положително ще свърша през днешния ден?, а вечерта: Какво положително свърших през днешния ден? " По този метод ще ограничим безсмислените и неводещите до никакви резултати дейности до най-малко.

Лягане и ставане едновременно

Идеята да жертваме съня си за сметка на това да свършим още нещо е противоположното на продуктивна. По време на съня тялото и мозъкът не просто си почиват, само че и се акумулират мемоари и информация, които влизат в дълготрайната ни памет.

Вода и храна преди кафето

Дехидратацията води до спад на настроението и познавателните качества. Препоръчително е преди да посегнем към еспресото, да сме изпили най-малко една огромна чаша вода. Закуската не е наложителна, само че е целесъобразна.

Разделяме дилемите на " задачи "

Може да звучи детинско, само че сходен игрови метод към работните ни задания прави отговорностите много по-приятни.

Време за отмора

Никой не може да работи непрекъснато в продължение на осем часа. Експериментирането с времето и интервалите на отмора ще ни покажат кое работи най-добре за нас - чести, само че къси паузи или пък една или две по-дълги, през които да се разходим на открито да вземем за пример. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР