В бързо променящия се курорт Банкя бе представен идейният проект

...
В бързо променящия се курорт Банкя бе представен идейният проект
Коментари Харесай

Банята в Банкя става най-големият СПА комплекс у нас

В бързо изменящия се курорт Банкя бе показан идейният план за реституция, консервация и социализация на Голямата балнеолечебница. Проектът на арх. Георгиев и колектив планува запазване достоверната визия на емблемата на града и прибавяне на съвременни СПА функционалности в нея.

Запазват се царските вани и двата басейна като единият ще бъде за хидромасаж. Комплексът ще разполага с парна баня, сауна и солна стая. За децата е очакван ъгъл за занимания, до момента в който родителите са отдадени на водни процедури. В изискана сладкарница хората ще могат в спокойна атмосфера да релаксират. Фоайето ще приютява изложения, ще се употребява и за концерти, а даже и за подписване на цивилен бракове. Под остъклените покриви на двата вътрешни двора посетителите, оградени от зеленина, ще отдъхват.

Мащабите на Царската баня в Банкя са такива, че упоритостта на кмета Рангел Марков и екипът му е тя да се трансформира в най-големия СПА комплекс на България, който ще резервира лечебните функционалности на водата. До две години се чака той да отвори порти и минералната вода на курорта да носи здраве и наслада на хората от страната и отвън нея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР