В бързо променящия се курорт Банкя бе представен идейният проект

В бързо променящия се курорт Банкя бе представен идейният проект ...

Банята в Банкя става най-големият СПА комплекс у нас.


В бързо променящия се курорт Банкя бе представен идейният проект за реставрация, консервация и социализация на Голямата балнеолечебница. Проектът на арх. Георгиев и колектив предвижда съхраняване автентичната визия на емблемата на града и добавяне на модерни СПА функции в нея.

Запазват се царските вани и двата басейна като единият ще бъде за хидромасаж. Комплексът ще разполага с парна баня, сауна и солна стая. За децата е предвиден кът за занимания, докато родителите са отдадени на водни процедури. В изискана сладкарница хората ще могат в спокойна атмосфера да релаксират. Фоайето ще приютява изложби, ще се ползва и за концерти, а дори и за сключване на граждански бракове. Под остъклените покриви на двата вътрешни двора посетителите, оградени от зеленина, ще отдъхват.

Мащабите на Царската баня в Банкя са такива, че амбицията на кмета Рангел Марков и екипът му е тя да се превърне в най-големия СПА комплекс на България, който ще запази лечебните функции на водата. До две години се очаква той да отвори врати и минералната вода на курорта да носи здраве и радост на хората от страната и извън нея.

Източник: fakti.bg