В Барселона всички говориха за 5G. И не само заради

...
В Барселона всички говориха за 5G. И не само заради
Коментари Харесай

Как 5G може да направи животът ни по-добър?

В Барселона всички приказваха за 5G. И освен поради необикновено бързите скорости, а тъй като новата технология ще промени редица промишлености, а с тях и нашето всекидневие.

5G и колите без водачи

Може би максимален резултат идващото потомство мобилни мрежи ще имат върху пътуването ни. За самостоятелни коли се приказва от дълго време, само че с 5G те ще станат действителност.

Петото потомство ще бъде 100 пъти по-бързо от 4G, а към мрежата ще могат да се свързват надалеч повече устройства по едно и също време. Това ще помогне на колите " да си приказват " в действително време: ще знаят по кое време различен автомобил сменя лентата, стопира и други.

BMW iNEXT, електрическият автомобил, който ще излезе на пазара през 2021 година, ще има датчици, които ще събират и обработват данни, които по-късно ще пращат в " облака ", създавайки карта в действително време.

Операции

Тъй като 5G има надалеч по-ниско време за реакция от 4G, ще направи допустимо даже интервенциите от разстояние. Стартиращата компания NeuroDigital Technologies и лекари от Лондон използваха кукла, с цел да показват по какъв начин могат да вършат интервенции от разстояние с роботизирана ръка.Същата ръка има редица датчици, които даже имитират посредством осцилация същинско допиране.

Ericsson пък сложи искащи в шофьорската седалка на автомобил, който се намира на 50 км. Благодарение на системата, човек може да ръководи без закъснение кормилото и спирачките, а вибрациите основават чувство, че сте в колата и усещате неравностите по пътя.

И още

5G ще разреши на земеделците да усъвършенстват процесите, като датчици събират и обработват данни в действително време, което ще разрешава на фермерите да управляват системите за водоснабдяване, да вземем за пример.

Новата технология ще донесе и още повече благоприятни условия за виртуална и добавена действителност - или облачни гейминг услуги, като Stadia, показана от Гугъл тази седмица.

 

money.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР