В Барселона почетоха паметта на жертвите от терористичното нападение преди

...
В Барселона почетоха паметта на жертвите от терористичното нападение преди
Коментари Харесай

Една година от терористичното нападение в Барселона

В Барселона уважиха паметта на жертвите от терористичното нахлуване преди година. Тогава пикап се вряза в пешеходците на бул. " Рамблас " в града, при което починаха 15 души, повече от 120 бяха ранени, а часове по-късно второ нахлуване в Камбрилс взе още една жертва. Отговорност пое Ислямска страна.

 © Българска телеграфна агенция
На булеварда при мозайката на Миро през днешния ден полагаха цветя. На церемонията на площад " Каталуния " бяха крал Фелипе, брачната половинка му Летиция и министър председателят на Испания Педро Санчес, а над сцената стоеше надпис " Барселона град на мира ".

Разделението, в което още живее Каталуния, обаче не отмина и днешното събитие. На площада имаше и транспарант с обръщение, че кралят не е добре пристигнал. Сепаратисти проведоха митинг, на който се стигна до замяна на обиди и конфликти с последователи на единна Испания.
 Една година от атентатите в Барселона и Камбрилс Една година от атентатите в Барселона и Камбрилс
Испания отбелязва през днешния ден една година от атентатите в Барселона и Камбрилс, когато починаха 16 души, а повече от 120 бяха ранени. За през днешния ден е планувана це...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР