В Банско довечера започва фестивалът на планинарското и екстремното кино

...
В Банско довечера започва фестивалът на планинарското и екстремното кино
Коментари Харесай

Започва фестивалът на планинарското и екстремното кино – Банско филм фест

В Банско тази вечер стартира фестивалът на планинарското и рисковото кино – Банско филм фест. 100 кино лентата от над 30 страни ще бъдат показани в идващите 5 дни, като за някои от лентите това ще бъде международната премиера. По традиция във фестивала ще вземат участие именити наши и задгранични представители на рисковите спортове.

Филмите ще отведат феновете до най-труднодостъпните и рискови места на планетата, като те са на границата сред документалното и игралното кино.

Банско филм фест е прочут със своите звездни посетители. Тази година това са германецът Томас Хубер – един от най-големите модерни катерачи, италианските алпинисти Марио Виелмо и Себастиано Валентини, които за последно видяха Боян Петров под връх Шишапангма, Матиас Майер от Австрия – фрийрайдър със спускания в най-отдалечените точки на Земята, испанският паракатерач Урко Барандиаран, който губи единия си крайник при случай, само че все пак има доста положителни достижения, рисковият скиор от Франция Фредерик Жентет и доктор Волкер Шофел от Германия – доктор към редица експедиции, с премиерни изкачвания в Малайзия и Тайланд.

Програмата на фестивала включва още изложения, презентации, детско кино и показване на книги. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР