В балканския регион и по-специално на Западните Балкани има засилена

...
В балканския регион и по-специално на Западните Балкани има засилена
Коментари Харесай

САЩ: Има засилена злонамерена активност на Русия на Балканите

В балканския район и по-специално на Западните Балкани има засилена злонамерена активност от страна на Русия. Това съобщи в изявление заместник-помощник държавния секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Матю Палмър за „ Свободна Европа “.

Палмър, който е и специфичен делегат за Западните Балкани, дойде на посещаване у нас в понеделник дружно с различен върховен американски служител – първият заместител асистент секретар във финансовото министерство на Съединени американски щати Пол Ахърн, като двамата се срещнаха в понеделник с премиера Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година

„ Със сигурност съветската интензивност е нещо, на което обръщаме огромно внимание. Притесняват ни желанията на Русия във връзка с Западните Балкани “, разяснява Палмър.

Путин назначи нов договарящ за Украйна на фона на леко стопляне на връзките

Освен че удостовери като случаи на сходна интервенция отравянето на оръжейния търговец Емилиян Гебрев и проваленият опит за прелом в Черна гора, той даде и други образци – напъните на Москва да подкопае поддръжката за Преспанското съглашение сред Скопие и Атина. По думите на дипломата Съединени американски щати имат визия за Западните Балкани, която е друга от съветската, написа Монитор.

"Визията на Съединени американски щати за Западните Балкани е положителна. Това е визия за един район, който е в мир със себе си, със съседите си, постоянен, проспериращ и интегриран в европейското семейство. Това не е визията на Русия. Русия избира разпокъсани и разграничени Западни Балкани, мнителни, с детайл на безпорядък. Една зона, където руснаците да могат да покачват и понижават напрежението като с реостат, да забиват чеп сред Западните Балкани и Запада ", изясни Палмър и добави, че ДАЩ желаят да показват своята ангажираност в района като „ сътрудници с положителен дневен ред “.

Той уточни също по този начин, че за Северна Македония и Албания е неотложно да имат ясна европейска вероятност. „ Смятаме, че те всъщност дават отговор на условията и това би бил значим сигнал към района “, изясни дипломатът.

На въпрос дали Съединени американски щати ще дават спомагателна информация по оповестеното от американския държавен секретар Майк Помпео решение да бъде неразрешен достъпът до Щатите на магистрата Антон Миталов, който разреши на обвинявания в шпионаж съдружник на Цветан Василев – Николай Малинов, да отиде в Русия, Палмър уточни: „ В подготвеност сме да предоставим данни на способените български управляващи при нужда “.

Макаров изумен от решението на Съединени американски щати за арбитър Андон Миталов

Той добавя, че Съединени американски щати са непоколебими в поддръжката на положителното ръководство и битката с корупцията. „ Ние сме подготвени да назоваваме лицата, които вземат участие в корупционни практики. Искаме да се уверим, че хората са наясно, че Съединени американски щати застават твърдо и решително в поддръжка на положителното ръководство, прозрачността, отговорността и ролята, която хората, заемащи обществени длъжности, играят за гарантирането на положителното ръководство “, акцентира дипломатът.

Попитан дали се чака да бъдат оповестени имената и на други хора, в това число такива на по-високи позиции, той акцентира, че не желае да предпоставя съответни решения, само че добави: „ Но мога да ви кажа, че възбраните за виза и пътешестване са значим инструмент за битка с корупцията “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР