В българското правителство има силно проруско лоби. Това признава вицепремиерът

...
В българското правителство има силно проруско лоби. Това признава вицепремиерът
Коментари Харесай

Вицепремиерът Дончев: В правителството ни има силно проруско лоби

В българското държавно управление има " мощно проруско лоби ". Това признава вицепремиерът Томислав Дончев в изявление за организация Ройтерс във връзка солидарността на страната ни с позицията на Англия по случая Скрипал.

" България, която има мощно проруско лоби в държавното управление си, има потребност от повече време, с цел да реши дали да последва своите съдружници от Европейски Съюз и НАТО в гоненето на съветски дипломати поради случая Скрипал ", споделя той в изявлението, представено от организация " Фокус ".

Интервюто за Ройтерс е взето през вчерашния ден, а през днешния ден Съвета по сигурността към Министерски съвет разгласи, че България към този момент няма да експулсира съветски дипломати.

" Политическата обстановка в България е такава, че сходни решения би трябвало да се вземат въз основата на консенсус ", споделя Дончев и показва че съгласно част от ръководещата коалиция и по-голямата част от опозицията би трябвало да се поддържат положителни връзки с Русия.

Вицепремиерът е безапелационен, че сега по тематиката Скрипал " за положително или неприятно, няма подобен консенсус ".

Ройтерс напомня, че България е освободена от османско господство от Русия, а по време на Студената война страната ни е била един от най-послушните спътници на Съюз на съветските социалистически републики.

По повод историческите връзки сред България и Русия, Дончев отбелязва:

" Това е неоспорим факт. Историята от време на време е добър, а от време на време неприятен преподавател в политиката ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР