В българските стратегически оперативни складове имаме цялата номенклатура от снаряди,

...
В българските стратегически оперативни складове имаме цялата номенклатура от снаряди,
Коментари Харесай

Военният експерт Илия Налбантов: Българските частни компании да произведат снаряди за Украйна

„ В българските стратегически оперативни хранилища имаме цялата номенклатура от снаряди, която употребява украинската войска сега. Украинската войска се нуждае от всички видове снаряди за руските системи ”, разясни Налбантов пред " Твоят ден " по NOVA NEWS.

В отговор на коментар, че производството на такива муниции ще отнеме повече от година, той изясни, че Украйна реализира контранастъпателна интервенция и би трябвало да обезпечи количествено предимство.

„ Победата на Украйна ще бъде по-евтино, в сравнение с в случай че се наложи да водиме война. България би трябвало да смени цялата руска система, която не е ефикасна, на бойното поле. Това би трябвало да се случи в интензивен порядък ”, съобщи Налбантов.

Той разяснява даването на муниции за Украйна по този начин: „ България заема позиция ”.

Според него постоянно сме заемали неверната страна. „ Не мога да схвана българския президент за какво да не може България да даде в сериозно значимия за Украйна миг своите ресурси от муниции. Това е голям политически въпрос, който сега президентът Радев отхвърля да поеме тази отговорност. Той сега води длъжностен кабинет и е задължен да прочете вярно решението на Народното събрание. С този отвод за даване на муниции за Украйна заставаме на неверната страна ”, съобщи Налбантов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР