В български национален интерес е да сме в добри отношения

...
В български национален интерес е да сме в добри отношения
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Национален интерес е да сме в добри отношения с Турция

В български народен интерес е да сме в положителни връзки с Турция, не е от отстъпчивост. Републиката е значим търговски съдружник, както и по въпроса с имиграционният поток, който идва по нашите граници. Той е намалял с 89 %. Европа е част от българската вътрешна политика. Ако тя желаеме да бъдем видяни и показани би трябвало да се покажем на практика дейности. Това съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия.

Наистина е черен петъка, жертвите от Египетския атентат порастват на всеки половин час. В Европа, Aфрика, Близкия изток и Азия съвсем ежеседмично стават тези атентати. Няма седмица, в която да не се случва атентат, само че ние обръщаме внимание единствено на тези в Европа.
България има дългогодишни положителни връзки с Близкия изток, само че малко позабравени. Би трябвало да ги активизираме, неточност е, че сме ги позанемарили, добави тя.

Истината е, че сега Председателството на България в Европа е доста значимо поради Брекзит и вълната противозаконни мигранти. Европейските жители желаят сигурност по отношение на противозаконните мигранти. Това и обсъждахме в Брюксел. Те не са ме питали за вътрешните рецесии в Парламента, сподели още Захариева.

Ние не крием проблемите си в предишното, само че България би трябвало да води добра политика по отношение на Република Македония. Гражданите желаят да се виждат, има огромен приток туристи и от двете страни, съобщи министърът на външните работи.

Ние няма по какъв начин да се мешаме в решенията на Светия синод, само че както работим дружно в политиката, по този начин се надявам, че можем по въпроса Македонска черква, приключи Екатерина Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР