В българската съдебна система има политическо влияние или поне опит

...
В българската съдебна система има политическо влияние или поне опит
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Видя се – в съдебната система има политическо влияние

В българската правосъдна система има политическо въздействие или най-малко опит за политическа интервенция. Това се оказа през днешния ден с позицията на основния прокурор. Колкото до неговото персонално решение – то си остава негово персонално решение.

Това съобщи ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов в коридорите на Народното събрание.

Той си опита да припише заслуга на партията си за бурното развиване на събитията от последните дни.

„ Ако „ ИТН “ не бяха свалили ГЕРБ преди две години, това сега нямаше да се случва, т.е изчегъртването на модела ГЕРБ, приказвам за модела, под някаква форма е напреднало, тъй като тези обвинявания за скрити закани, които хвърчат сега, са доказателство, че това към този момент не е такова монолитно слепване на политическа и правосъдна власт “, сподели Йорданов.

„ Не са единствено тези партии с въздействие в правосъдната система. Не е загадка, че Демократична България имат мощно въздействие в съдийската гилдия “, добави депутатът от Има Такъв Народ.

Той посочи, че до момента в който Има Такъв Народ са били в ръководството с Политическа партия и Демократична България по време на четворната коалиция, не се е говорило за реформиране на прокуратурата, а единствено за събаряне на Гешев от поста основен прокурор.

„ Ние говорихме за реформиране на прокуратурата и бяхме обвинение от тях, че се опитваме под някаква форма да пазим основния прокурор. Сега прогледнаха и осъзнаха, че казусът не е единствено в личността “, разяснява той.

Етикети: Иван ГешевИТНТошко Йорданов

Свързани изявления

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР