В българската политическа история най-големите скандали са за имоти. Това

...
В българската политическа история най-големите скандали са за имоти. Това
Коментари Харесай

Политолог: Отвинтването на главата на Цветанов ще създаде огромни проблеми на ГЕРБ

В българската политическа история най-големите кавги са за парцели. Това сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия политологът Стойчо Стойчев, като даде образец с парцелите на Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски.

Темата с парцелите е болна тематика за българското общество, може би тъй като нашето схващане основно е обвързвано с битовото. Затова този скандал е с доста по-голям магнитуд от всички кавги до момента с политическа основа или свързани със корист с обществени средства, съобщи Стойчев.

Българинът мъчно може да пипне офшорни пари или облигации, финансовата ни просветеност не е толкоз висока, до момента в който апартаментът можеш да го видиш, да го пипнеш, сподели политологът Георги Киряков. Много от българите са притежатели на апартамент, те го виждат, усещат смисъла му. Затова са толкоз чувствителни по тематиката. Дори кавги с парцели на политици в чужбина минават по-лесно, в сравнение с сходен скандал с парцели в България, съобщи Киряков.

Той разяснява и какви ограничения би трябвало да предприеме министър председателят и ръководител на ГЕРБ Бойко Борисов след абсурда с жилищата на властта. В предизборна обстановка, в случай, че Цветанов от години прави избори и построява партийни структури, отвинтването на главата му ще сътвори големи проблеми на ГЕРБ. Не се знае дали новият човек и дали ще бъде признат от структурите. Така или другояче би трябвало да се подхващат някакви ограничения, като най-малкото той би трябвало да бъде отхвърлен от предизборния щаб на ГЕРБ, тъй като им носи имиджови негативи, уточни Киряков.

Този скандал без подозрение ще се преекспонира и ще се употребява за политически цели, добави той.

Този скандал не е озадачаващ. При сходни случаи няма значение дали една договорка е законна или не, хората гледат отрицателно. Затова разбирам изнервеността на Борисов по тематиката. Борисов би могъл да вземе решение, които да употребява като някакъв тип позитив. В България всяко знамение е за три дни, и този скандал ще отшуми. Той се раздухва сега поради договарянията с американците за изтребителите. Става дума за огромна цялост от ползи, таймингът е доста характерно нещо в българската политика, съобщи Стойчо Стойчев.

От подобен вид кавги се възползват антисистемни и извънпарламентарни партии. Ако Българска социалистическа партия си мислят, че ще завоюват от сходен скандал, това няма да се случи, сподели още Стойчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР