В българската история на прехода - за 30 години -

...
В българската история на прехода - за 30 години -
Коментари Харесай

Ако депутатите в зала спасят Борисов, ще обезсмислят парламента, смята Александър Симов

В българската история на прехода - за 30 години - избор на съмнение не е минавал. Правителства са падали поради избор на доверие, който са желали, само че не и поради избор на съмнение! Само че тук има една дребна специфичност – фактът, че ръководещото болшинство, аз настоявам, че това са всички партии като се изключи Българска социалистическа партия, ще спасят кожата на Борисов, напълно не значи, че те имат поддръжката на народа и виждаме, че към този момент седми ден митингите не стихват! Това съобщи пред БНР депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов във връзка претенции от партията избор на съмнение към държавното управление поради проблемите с корупцията.

"Така ще се получи една доста особена обстановка - в случай че депутатите от болшинството в зала гласоподава да спасят Бойко Борисов и неговото държавно управление, те просто ще обезсмислят Народното събрание като институция, защото това с деяние ще влязат в внезапен контраст с желанието на хората, които са на открито всяка вечер и ги сплотява общия апел „ оставка “. Ако Народното събрание не е на висотата си, то Народното събрание става неправилен ", разясни той.

Движение за права и свободи са отказали диалози с Българска социалистическа партия за вота, а от „ Воля “ са декларирали, че ще го поддържат, в случай че дружно с него бъде импортирано искане за импийчмънт на президента. „ Сами разбирате, че това изискване е сложено просто, с цел да може Воля “ да се пробва да си търси някакви избавителни малки врати “, уверен е политикът, съгласно който гласуването в залата ще бъде показателно за това от коя партия от страна на барикадата стои.

Относно наличието на Българска социалистическа партия на митинга и терзанията на представители на десницата да го поддържат, с цел да не легитимират тяхното идване на власт, Симов, който участва всеки ден на митингите, съобщи: „ Това чистофайничество на част от десните е един от огромните проблеми на България, защото нормално точно това чувство не дава опция на една огромна група хора да излязат и да се разгласят за смяна... Десницата да разбере, или най-малко тези представители на десницата, които изпитват някакви дълбоки прочувствени драми и разтърсващи усеща - борбата за властта следва, едвам откакто ГЕРБ паднат от власт. Преди това да се занимаваш с сходни пояснения, учредения, страсти и терзания, съгласно мен, освен не е продуктивно, а то работи в интерес на ГЕРБ “.

Попитан подготвена ли е Българска социалистическа партия за тази власт, Симов отговори: „ Една партия би трябвало постоянно да е подготвена за властта, защото политическите обстановки са непредвидими. Смятам, че Българска социалистическа партия има какво да предложи на хората, когато се яви пред тях. Най-малкото, тъй като виждаме, че в обстановка на рецесия, в обстановка, в която страната се раздруса заради непредвидени условия, само че и заради систематични неточности на ръководството, ГЕРБ и техните присъдружни партии незабавно прибегнаха до хрумвания, които ние сме предложили още преди 3 години. Разбира се, това е ГЕРБ, те ще ги опорочат, изцяло ще ги извратят… “.

Александър Симов призна, че в Българска социалистическа партия има разделяне, само че няма разединение. По думите му, в случай че някоя партия се разцепва в България, това е ГЕРБ, гледайки по какъв начин доста хора напущат потъващия транспортен съд. „ Но особено за обстановката в Българска социалистическа партия мога да кажа следното – на 12 септември следва директният избор на водач. Това ще даде огромният отговор на въпроса в каква посока потегля Българска социалистическа партия и коя наклонност в Българска социалистическа партия взима връх “, уточни левият народен представител.

Според него в Българска социалистическа партия има „ една линия, която упорства партията да е по-мека, отворена и диалогична партия, стигаща до взаимни отстъпки в името на това да има политически разговор “. За него обаче вярната линия е тази, поета още от 2017 година – „ на ярка и остра опозиционност “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР