В българската енергетика стават чудеса! Не вярвате ли? Ето! Само

...
В българската енергетика стават чудеса! Не вярвате ли? Ето! Само
Коментари Харесай

Енергетика в страната на чудесата

В българската енергетика стават чудеса! Не вярвате ли? Ето!

Само тук е допустимо да се прави " диверсификация ", като по едно и също време се обвързваш все по-тясно с един-единствен снабдител на газ и ловко саботираш всички благоприятни условия за скъсване на порочния кръг. И даже да се хвалиш с това.

Само тук е допустимо един човек да окупира целия пазар на ток, без нито един регулаторен орган " да забележи ", още по-малко да го глоби. А, даже когато Комисия за защита на конкуренцията категорично бъде сезирана за ненормалната конюнктура на пазара, да изясни, че нито желае, нито може да откри дали и кой нарушава разпоредбите на пазарната стопанска система и свободната конкуренция.

Само тук никой държавен орган не може да откри кой стои зад няколко офшорни компании, които интензивно подписват огромни контракти за покупка на на ниска цена ток от държавни компании и да го продават отново на държавни и частни компании на доста по-високи цени. Въпреки, че службите разполагат с нужните закони, с всички вероятни средства и интернационалните връзки, с които непрестанно се хвалят. И цялата тази бутафория на фона на обстоятелството, че от две години насам и най-дребните компании са длъжни да афишират пред Търговския указател действителните си притежатели.

Само тук е допустимо един мочур да се трансформира, без никакви пояснения в сериозна бизнес опция, след това отново да се трансформира в още по-голям мочур, а в този момент още веднъж да е най-мечтаната инвестиция. Макар оборудването му да е все по този начин ненадеждно, строителството – все по-скъпо, а потребността – все по-необоснована.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР