В България за 12 години са построени около 20% от

...
В България за 12 години са построени около 20% от
Коментари Харесай

Шишков: За 12 години у нас са построени около 20% от нужните магистрали


В Бъ лгария за 12 години са издигнати към 20% от нужните автомагистрали. Това съобщи в ефира на районният министър Иван  Шишков. 

" Всички питат има ли пари, а за споделям, че няма планове. Политиците да помислят  дали тунелът под Петрохан и Автомагистрала " Рила " да не бъдат дадени на концесия с цел да има пари и за обществени действия , а освен за строителство на инфраструктурни обекти. Всички автомагистрали, които би трябвало да се построят, а това са над 1000 км,  би трябвало да помислим за кои от тях ще дадем пари от бюджета на страната и за кои би трябвало да го създадем по различен метод ", изясни той. 

Трябва да е ясно, че  Европа ни дава все по-малко пари за автомагистрали , акцентира министър Шишков и изясни: " Изпуснахме момента, тъй като нямахме планове ".

Има пари и са подписани контракти за зимното разчистване на пътищата , съобщи той и посочи, че са извършени състезания и към този момент се дават 15% задатък на компаниите, с цел да закупят материали. 

Програмата за саниране се чака да стартира при започване на декември , заяви още министър Шишков. 

Относно ст роителството на Национална детска болница, Шишков предвижда, че то ще стартира при започване на втората половина на 2022 година

Той разяснява почналото завършване на втория стадий от строителството на интерконектора Гърция - България. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР