В България всички идват на учения – другите държави ги

...
В България всички идват на учения – другите държави ги
Коментари Харесай

Борисов: С F-16 ще пазим и Македония, стига с другите въпроси - научих ви номерата

В България всички идват на учения – другите страни ги прескачат, само че в България безусловно всички идват. Имаме надеждна техника, която модернизираме. А и с сътрудника Зоран Заев говорихме предходната седмица – живот и здраве, в този момент, като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на Северна Македония .
Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който наблюдаваше учението на полигон Ново село.
" Това ще е добре и за тях, и за нас. Защото по този начин или другояче тези самолети не могат да завият толкоз близо и вървят над Северна Македония. Така че тези учения ни дават бойно приятелство.
Всички в света ни знаят, че не престават цяло лято занятията тук. Над 5000 американски военнослужещи минават и се образоват . И неслучайно на 6 май толкоз се радват хората на военната техника.
Много бих желал тези, които ни подлагат на критика, че имаме българо-американска база в Ново село, да видят какво прелестно оборудване е. Днес тук вземат участие и сътрудниците от Гърция, Албания, Северна Македония, Съединени американски щати – по този начин ще се извъртят всички.
И в този момент продължаваме да окомплектоваме това, което през годините е разрушено. Продължаваме да си модернизираме танковете, да ги ремонтираме, казармите. Проектите вървят ", означи още Борисов.
Премиерът акцентира, че „ Strike Back 2019 “ се управлява единствено от български офицери. Борисов поздрави военнослужещите за положителното обучение. „ Да упражнявате дружно, да извършите положително бойно другарство. Винаги да сме подготвени за „ Strike Back “ “, сподели още Борисов.
Но журналистически въпрос по отношение на партийните дотации Борисов отхвърли да разяснява.
" Стига с другите въпроси. Ако ви е забавно, днеска говориме за войска. Вашите номера ги научих. Ако желаете покажете, това което днеска правиме с армията. Не на следващия ден като ме срещнете да ме питате за армията и за F-16, а днеска ме питате за първия сняг. "
Военнослужещите от състава на многонационалния батальон демонстрираха осъществяване на задания в взаимни дейности по защита и контранастъпление.
„ Всяка година сме планували средства за рационализация и каквито цели сме си сложили с министъра на защитата – продължаваме да ги изпълняваме “, сподели от своя страна началникът на защитата военачалник Андрей Боцев.
В тактическото обучение с бойни стрелби ответен удар тази година се включиха над 800 военнослужещи от въоръжените сили на България, Албания, Гърция, Северна Македония и Съединени американски щати.
Военнослужещите от Въоръжените сили на България бяха над 600 от 38-ми механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион от 2-ра механизирана бригада, танкова рота от Центъра за подготовка на експерти, както и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на Военновъздушни сили.
В учението се включиха и 200 военнослужещи от Сухопътните войски на Съединени американски щати - една механизирана рота, Албания- един пехотен взвод, Северна Македония-един пехотен взвод и танков взвод и вертолети за непосредствена авиационна поддръжка от Гърция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР