В България все още няма заразени с новия коронавирус, съобщи

...
В България все още няма заразени с новия коронавирус, съобщи
Коментари Харесай

Част от отрицателните проби за коронавирус в България ще се проверят отново

В България към момента няма инфектирани с новия ковид, заяви през днешния ден шефът на Военномедицинска академия (ВМА) Венцислав Мутафчийски на брифинг на Оперативния щаб за битка с вируса, който също е под негово управление.

Вчера са изследвани 19 проби във ВМА и 21 в Националната лаборатория, като всички резултати са негативни. Предстои сред лабораторен надзор на общо шест проби, като три от ВМА ще се изследват в Националната лаборатория и назад. " Това е европейска процедура ", посочи Мутафчийски.

Той добави, че непрекъснато се следи с какви китове се вършат изследванията на пробите, като българските са идентични с тези, употребявани във всички страни от Европейски Съюз. Към момента в страната има 40 приети в болница с грипоподобни признаци, пристигнали от рискови региони. Според националния здравен контрольор доктор Ангел Кунчев сега се вижда увеличение на случаите на типичен грип. Не било изключено да има нови затваряния на учебни заведения, само че грипна зараза, в мащаба от декември, надали ще има.

Снощи са били взети проби за ковид на футболистите на " Лудогорец ", който имаха мач против " Интер " в Милано. След два дни те ще бъдат изследвани още веднъж, като консумативите са купени от клуба.

В момента случаи на ковид има в прилежащите на България страни Гърция, Румъния и Северна Македония. Днес първи случай е доказан в Беларус.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (179)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР