В България все още няма установен случай на коронавирус. Страната

...
В България все още няма установен случай на коронавирус. Страната
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Страната ни изпълнява на 100% превантивните мерки срещу коронавируса

В България към момента няма открит случай на ковид. Страната ни извършва на 100% превантивните дейности и ограничения – такива, каквито са във всички европейски страни. Това увери министърът на стопанската система Емил Караниколов след изключителното съвещание на оперативния щаб против ковид, извършен в Министерския съвет, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ По отношение на транспортните средства се подхваща организация на чиновниците на чиновниците, които би трябвало да обезпечим “, сподели той.

„ Службите са в съгласуваност за материалното застраховане на лечебните заведения в страната при посрещане на този вирус, като обезпечаване на лекарства и артикули предпочитано. Тук ще търсим помощта най-вече на български компании и производители. Правителството се ангажира, в случай че има дефицит на избрани продукти, страната да ги подсигури “, разясни Караниколов.

Властите безапелационни: Няма ковид и никой не крие случаи

„ В случай на нахлуване на ковид в България, сме говорили с български производители на маски, с цел да се обезпечат защитни материали. През държавния запас ще подсигуряваме количествата алкохол “, уточни министърът на стопанската система.

Той прикани хората да не се тормозят във връзка с хранителни запаси. „ Следи се всекидневно цената на стоките. Няма увеличение на цените. Към момента няма суматоха “, посочи Караниколов.

„ По отношение на водата има налични количества, тъй че и за това не се тормозете “, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР