В България все още има достатъчно високо потребление и икономически

...
В България все още има достатъчно високо потребление и икономически
Коментари Харесай

Според Любомир Дацов наредбата за касовите апарати извади скрити обороти

В България към момента има задоволително високо ползване и стопански напредък .

Това съобщи някогашният финансов зам.-министър Любомир Дацов пред БНР във връзка регистрирания от Министерството на финансите рекорден бюджетен остатък в края на април - над 2,678 милиарда лв., което е 2,3% от прогнозния Брутният вътрешен продукт. Дацов е и член на Фискалния съвет.

Според него стъпката с касовите апарати (промяната на софтуера, декларирането на всичко пред Национална агенция за приходите - б.р.) дава резултат и извади на повърхността обороти, които са били скрити.

" Демократична България " упорства за анулация на измененията за новите касови апарати

Според тях с наредбата се основава среда за " рекет " от Национална агенция за приходите

По думите му икономическият напредък е не чак толкоз огромен, колкото бихме желали, той е в границите на към 3% , което е добър резултат. " Абсолютно обикновено е по това време и при тази икономическа конюнктура да има остатък. Това е вярното макроикономическо държание. Освен това тези данни демонстрират, че бюджетът е вярно уравновесен ", сподели Дацов.

Преди 2008 година имаше и по-големи остатъци, само че икономическата стойност на известието е по-важна от пропагандната, счита Дацов.
 Национална агенция за приходите потегли на инспекции за новите касови апарати
Национална агенция за приходите потегли на инспекции за новите касови апарати

135 000 фискални устройства към този момент дават отговор на условията

Невъзможно е да се вършат мнения на какво се дължи този остатък. Според него има и много странни неща в трендовете от началото на годината до март. Приходите се развиват добре, само че те не са по-различни от предходните години като наклонност . Бяха в границите на естественото, изясни финансистът.

" 90% от всички тези номинални разлики, които се получават по отношение на предходната година, се дължат на прихода от Данък добавена стойност - необичайно, тъй като не може другите налози да имат някакви промени в границите на един-два % и по едно и също време Данък добавена стойност да има, особено за март месец, от началото на годината по отношение на предходната година изменение с близо 15% ", сподели Дацов.

Според него обаче е допустимо по едно и също време да сме очевидци на понижаване на икономическата интензивност , защото са намалели приходите от корпоративен налог и налога върху облагата. Разходната част обаче определяща за един бюджет, безапелационен е Дацов.

" В същото време би трябвало да отбележим, че има доста увеличение на настоящите разноски, което не е добра политика . Имаме помпане на настоящи разноски под формата на заплати, пенсии и дотации за сметка на вложенията, които основават добавена стойност в стопанската система ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР