В България все не е въведено изискване за регистрация на

...
В България все не е въведено изискване за регистрация на
Коментари Харесай

Пътен експерт: Карането на тротинетка в никакъв случай не трябва да става на автомагистрала или скоростни пътища

В България все не е въведено условие за регистрация на тротинетките в “Пътна полиция”, тъй че нарушителите рядко могат да бъдат хващани

Екстремният водач на тротинетка, който лети по автомагистрала "Хемус ", се оказа известната от обществените мрежи. То бързо се популяризира в обществената мрежа и възмути хиляди консуматори. Според специалисти този метод на шофиране е причина за пътен случай, предава.

"Това безусловно не е позволено. Още когато се вкарваше в правилника трябваше, това да се случва на велоалея или на пътища, където е позволено до 50 км/ч и несъмнено, никога на автомагистрала или скоростни пътища ", безапелационен е пътният специалист Емил Марков.

Александър Ботьов също се придвижва с тротинетка всеки ден. Според него обаче даже на обозначените места за минаване, не всеки път е безвредно.

"В София няма доста велоалеи, от време на време сме задължени да караме по улицата, постоянно съм внимателен. До 30 км/ч., нищо толкоз съществено ", разяснява той. Студентът дефинира случката от видеото като неблагоразумие.

"Доста рисково, това е доста висока скорост, не бих подхванал сходни маневри ", съобщи той. Оказва се, че с цел да развие толкоз огромна скорост, дамата от видеото е с едно от най-мощните транспортни средства, които са на пазара.

Въпреки че носи каска, дейностите ѝ заплашват както нейния, по този начин и живота на останалите. Според пътните специалисти санкциите за водачите на тротинетка - извършители, не са в задоволително висок размер - в случай че кара през тъмната част на денонощието без светлоотразители - 10 лева, в случай че кара пийнал или дрогиран - 20 лева, в случай че кара на аутобан или скоростен път - 50 лева За съпоставяне санкцията в Испания е към 500 евро.

В България към момента не е въведено условие за регистрация на тротинетките в “Пътна полиция ”. Така, в случай че нарушителите не се заловят сега на нарушаване, няма по какъв начин да бъдат разпознати и надлежно санкционирани.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР