В България виреят все по-успешно популистите. Това написа в свой

...
Коментари Харесай

Радослав Бимбалов: У нас виреят все по-успешно популистите

В България виреят все по-успешно популистите . Това написа в собствен коментар в обществената мрежа Фейсбук специалистът и публицист Радослав Бимбалов . Той съпостави това, което се случва в нашето общество сега със случилото се в Германия през 30-те години на предишния век. Публикуваме разбора на Радослав Бимбалов без редакторска интервенция:

„ И (надявам се за последно) още малко от националното ни самочувствие. Да, плиткоумно е, само че преди да се смеете, помислете.

Тези дни, работейки по новата си книга, се срещнах с много документи и свидетелства за възникването на нацизма. В зората си, разказът за „ велика Германия “ е звучал тъкмо по този начин (дословно) – „ подиграват се с нас “, „ унижават ни “ и „ скоро ще са на бунището на историята “.

У нас сходни популистки тези виреят все по-успешно, прокламирани намерено от всевъзможни шумни трибуни – даже от парламентарната.

А това, че елементарни индивиди стартират да ги повтарят, е точно каквото се е случило в обърканото и недоволно немско общество през 30те години на предишния век.

За страдание това се надига, още веднъж. Не единствено у нас, несъмнено. Но това не трябва да ни успокоява, а тъкмо в противен случай. Трябва да се стреснем, до момента в който има време. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР