В България вече няма да може да се внася храна

...
В България вече няма да може да се внася храна
Коментари Харесай

Агенцията по храните забрани вноса на свинско месо за лична консумация

В България към този момент няма да може да се внася храна за персонална консумация, която съдържа свинско месо, гласи заповед на изпълнителния шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) поради болестта африканска чума по свинете, заяви БНР.
Общо 92 огнища на африканска чума по свинете са регистрирани в румънския град Тулча, което е на 160 километра от българската граница.
Заболяването е извънредно нападателно, носи тежки стопански загуби и хората способстват за разнасянето на болестта посредством преместване на храни за персонална консумация, прецизират от БАБХ.
Затова към този момент никой не може да внесе в България даже и сандвич със свинско месо. Проверки ще се вършат на всички граници, освен на тази с Румъния, и храните ще бъдат иззети. Ще се конфискува и всяка месна храна, която е без етикет, без значение дали е със свинско или друго месо.
Освен това стартира натоварен отстрел на диви прасета, с цел да се понижи популацията им, защото те също са преносители на болестта. Заболяването не е рисково за хората, означават от Агенцията по храните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР